Arrenca la Iniciativa Ciutadana Europea “Housing for all”

Arrenca la Iniciativa Ciutadana Europea “Housing for all”

A causa de la greu emergència habitacional que pateix Europa –actualment 82 milions de llars destinen més del 40% dels seus ingressos a pagar el seu habitatge i les persones sense llar no paren de créixer–, 77 entitats de 20 països diferents ens hem unit per promoure una crida als països europeus perquè prioritzin la inversió en habitatge i creïn habitatge assequible.

L’objectiu és aconseguir un milió de signatures per aconseguir millors condicions legals i financeres. Amb aquesta iniciativa hem establert tres prioritats molt clares: crear un parc d’habitatge social i assequible de lloguer o cessió d’ús d’un 15% en 10 anys i d’un 30% en 20; assegurar lloguers estables i assequibles; i prioritzar l’habitatge públic de lloguer, així com col·laborar i finançar entitats socials, cooperatives d’habitatge en cessió d’ús i altres operadors sense ànim de lucre. La iniciativa, doncs, proposa, en l’actual context d’eleccions europees, solucions per al problema d’habitatge en l’àmbit europeu.

Pel que fa a la recollida de signatures, es pot fer via signatura presencial en paper o via electrónica des d’aquí. A l’estat espanyol necessitem recollir-ne 40.500 del milió total necessari, ens ajudeu a aconseguir-ho?