COHABITAR: Congrés virtual d’habitatge col·laboratiu

COHABITAR: Congrés virtual d’habitatge col·laboratiu

Perquè una altra manera d’habitar és possible

el 22 de juny comença el congrés virtual d’habitatge col·laboratiu, organitzat per la xarxa col·laborativa d’aprenentatge Ariwake. El congrés reuneix durant cinc dies més de 28 ponents amb gran experiència en projectes pioners, s’aprofundirà en les claus fonamentals de l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús en 4 eixos bàsics: social, legal, financer i constructiu.

També s’analitzaran les eines i els recursos per a crear un projecte a través d’experiències de projectes en fases de promoció i convivència. Els seus recorreguts i experiències serviran per a compartir inquietuds i aprendre de manera col·laborativa.

Els nostres companys Ferran Aguiló i Hernán Córdoba Mendiola i les nostres patrones Cristina Grau i Pol Massoni es troben entre els ponents i aportaran des de les seves àrees d’experiència el treball que realitzen per a la difusió i extensió del model d’usuàries d’habitatge.

Ferran Aguiló compartirà ponències sobre la revolució col·laborativa d’habitar i l’experiència del treball amb l’administració pública en la implementació de polítiques públiques que impulsin l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús, Hernán Córdoba parlarà sobre les claus del pla financer i fiscalitat dels projectes d’habitatge cooperatiu. Cristina Grau farà una ponència sobre normatives a considerar en l’Estat Espanyol per a posar en marxa projectes d’habitatge cooperatiu i des de l’experiència més arquitectònica i de projectes Pol Massoni parlarà sobre la sostenibilitat i eficiència en projectes col·laboratius.

Les ponències han estat separades en 5 blocs amb accés diari gratuït amb inscripció prèvia, també s’han preparat 5 Videoconferències obertes en directe per Facebook i Youtube amb experiències a les 19:00h UTC+1 Madrid (dimecres 23 de Sant Joan a les 17:00h)

El congrés és gratuït, en format vidual i comença el dilluns 22 fins al divendres 26 de juny de 2020. Per a més informació visita la seva pàgina web http://cohabitar.info/