La Raval vol donar-se a conèixer!

La Raval vol donar-se a conèixer!

La Raval és un projecte que acompanyem que vol donar-se a conèixer al barri i al món. Volen explicar qui són i per què hi són.

Aposten per al model de cessió d’ús que des de La Dinamo impulsem i que permet generar habitatge assequible, oferint estabilitat i flexibilitat a la vegada que possibilita generar comunitat i optimitzar serveis amb la creació d’espais comuns. Per tirar endavant un projecte d’aquestes característiques es necessita el suport de molta gent, per això han llançat una campanya de comunicació amb tres objectius principals:

  • Captació de socis col·laboradors i socis expectants: Actualment, la cooperativa està formada per deu Unitats Efectives de Convivència; 15 infants i 17 adults entre els 2 i 72 anys. Encara hi ha vuit habitatges lliures i, per tant, la cooperativa cerca persones interessades a anar-hi a viure-hi.
  • Captació de capital, per abaratir capital inicial i quotes.
  • Captació de socis avaladors. Eixamplar la base.

Projecte cooperatiu

És un projecte cooperatiu intergeneracional adjudicatari d’un solar públic al nucli antic de Manresa, que té com a principis la vida comunitària i l’habitatge com a bé d’ús i la sostenibilitat.

La cooperativa està formada per un grup heterogeni de persones d’entre 2 i 72 anys, que volen desenvolupar un projecte de criança compartida així com treballar per un envelliment digne i en comunitat.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és laraval1.jpg

Projecte arquitectònic

El disseny arquitectònic està bastant definit i una característica que fa singular aquest projecte és la centralitat dels espais comunitaris on faran vida totes les persones de la cooperativa.

La sostenibilitat, la durabilitat dels materials i l’eficiència energètica de l’edifici són pilars fonamentals del projecte dissenyat per La Col. estarà format per 18 habitatges de diverses mides i tenen la possibilitat d’afegir o treure estances tenint en compte que les Unitats Efectives de Convivència poden ser canviants al llarg dels anys. 

Els socis i sòcies de la cooperativa han anunciat que preveuen l’inici de les obres de construcció de l’edifici en un termini d’entre 6 i 9 mesos, o sigui al 2021, i tenir-lo acabat un any i mig després, a finals de 2022 o inicis del 2023.

Si estàs interessat a participar i vols saber més, visita la seva pàgina web.