La Deriva

La Deriva

La Deriva neix fruit de l’amistat, de les afinitats entre un grup de persones provinents de diferents llocs. Sant Pere de Ribes, Sitges, Sevilla, les Canàries, el Masnou, Valldoreix, Barcelona i Lleida.

Sembla el començament d’un acudit, si no fos l’inici d’un projecte d’habitatge cooperatiu, inevitablement deslocalitzat, de moment.

Fidels al nostre nom, derivarem fins a trobar un lloc a on arrelar, promoure i oferir un model d’habitatge social amb una forta vocació cultural.

El nucli de La Deriva està format per músics, escriptores, fotògrafs, periodistes, promotores culturals, dramaturgues, creatius, dissenyadors i gent dedicada a l’audiovisual. Motiu pel qual pensem que una bona manera de ser, incidir i participar d’un territori, és a través d’una concepció àmplia i integradora de la cultura.

Volem que La Deriva serveixi com a punt de trobada de la cultura del lloc, i de més enllà. Dels balls populars al teatre contemporani, la idea és oferir espais d’acollida, creació i promoció. Un cine, una llibreria, una petita sala de teatre i de concerts; depenent de les necessitats, tradicions i virtuts del territori o barri on acabem, farem una cosa o l’altra.

A banda de la cultura, també ens agradaria que La Deriva acollís a gent gran. Així, part de la convivència, estaria fonamentada sota una idea transgeneracional, on la canalla i els avis poguessin compartir espais i moments.

Deriva que derivaràs, som un projecte en construcció, a la recerca d’un lloc i d’unes persones que com nosaltres, pensin que la cultura i l’habitatge social ens faran una mica més lliures, conscients, ben avinguts, i, perquè no, feliços.