La Corba adquireix un solar a Sant Celoni amb el suport de La Dinamo

La Corba adquireix un solar a Sant Celoni amb el suport de La Dinamo

El 19 de juliol s’ha fet efectiva la compra per part de la cooperativa d’habitatge de La Corba d’un solar que era propietat d’un banc i provenia d’una execució hipotecària. Amb la compra, el solar passa d’estar en mans privades a ser propietat d’una cooperativa que blindarà la parcel·la de qualsevol pràctica especulativa i construirà 15-16 habitatges qualificats de Protecció Oficial. La nova propietat, per tant, serà col·lectiva a nom de la cooperativa La Corba SCCL, i les sòcies tindran un dret d’ús indefinit d’un dels habitatges un cop estiguin construïts. També dins del futur edifici hi haurà diferents espais comunitaris i la idea és poder crear xarxes de suport mutu i de governança col·lectiva entre totes les futures veïnes.

El cost total de la compra ha estat de 254.100 euros. El 39,4% s’ha pogut cobrir a través d’un préstec hipotecari de La Dinamo i la resta ha estat aportat per les aportacions de capital de les sòcies de la cooperativa. Actualment, La Corba està composta per 10 unitats de convivència. Es preveu que es puguin començar les obres a la tardor del 2025.

Habitatge cooperatiu a Sant Celoni

La Corba és un projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús de Sant Celoni que va començar a fer camí ara fa dos anys. Les sòcies venen del moviment feminista del Baix Montseny i aposten  per un projecte que aculli la diversitat, on poder dur a terme pràctiques comunitàries i on ningú faci negoci amb el dret a l’habitatge. El projecte a banda de recuperar sòl privat, serà el primer de Sant Celoni.

El projecte busca l’arrelament territorial amb entitats i moviments socials. L’accés a l’habitatge a través del mercat de lloguer és molt complex i limitat al municipi per això la necessitat d’impulsar alternatives.

L’abril del 2023 La Corba es constitueix com a cooperativa i ara amb la compra del solar consoliden el projecte. El motor principal del projecte és el grup de persones que formen la cooperativa, ja que són elles les que governen el procés promoció i la futura convivència. La cooperativa es caracteritza per construir el màxim nombre d’habitatges permesos que seran energèticament eficients i amb diversos espais comunitaris.

Actualment, estan en procés d’obertura per incorporar 5-6 sòcies. Si t’interessa saber més pots respondre al següent qüestionari i contactar al projecte a través d’aquest correu lacorbacoop@gmail.com

Properes sessions informatives per buscar noves sòcies:

  • Dijous 12 de setembre a les 18h A La Clau (C/Alguersuari 16, 08470 Sant Celoni)