Berlín vota a favor d’expropiar per a recuperar el valor social de l’habitatge

Berlín vota a favor d’expropiar per a recuperar el valor social de l’habitatge

El 56,4 per cent dels votants de Berlín ha votat a favor de socialitzar els habitatges de grans forquilles amb la fórmula d’una agència pública sense ànim de lucre. És un resultat que mostra la necessitat d’invertir l’organització capitalista del mercat de l’habitatge i és un punt d’inflexió per al debat polític a Berlín i esperem que en tota Europa.


La majoria dels berlinesos han votat per socialitzar al voltant de 250.000 habitatges, és a dir, que s’expropien a les corporacions i es posin a sota control democràtic de les inquilines. El terme expropiació, bandejat en el regne del mal, està celebrant la seva resurrecció a Berlín com una promesa per al futur d’una vida més humana.


La campanya per a expropiar a Deutsche Wohnen & Co, es va basar únicament en les necessitats dels berlinesos de lloguers assequibles i el desterrament de la por al desplaçament. El pròxim Senat ha d’abordar l’expropiació immediatament i introduir la llei corresponent, sobretot perquè d’ella depèn la seva legitimació democràtica.