La Closca La Closca La Closca La Closca La Closca La Closca

La Closca

Estem impulsant el projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús en un edifici situat al Carrer Bruc del barri de Cappont de Lleida. És la primera vegada que la ciutat compta amb una iniciativa d’aquest tipus, un model alternatiu d’habitatge no especulatiu, inclusiu, sostenible i de propietat col·lectiva.

La Dinamo ha recuperat un edifici del mercat privat per donar-li ús social, cedint l’usdefruit a 2 entitats: 24 habitatges seran gestionats per la cooperativa d’usuàries d’habitatge cedits per un període de 50 anys prorrogable 25 anys més i 6 habitatges seran per la gestió d’Habitat3 com habitatges d’emergència.

Pel que fa a l’edifici, està totalment acabat i al març ha començat la mudança, compta amb un pati interior comunitari de 246 m² amb piscina i un espai comunitari. Els habitatges de 35 a 76 m² compten amb calefacció i aire condicionat, acabats de qualitat i vidres tèrmics. Es preveu entrar a viure als habitatges el primer trimestre de 2021.

El dia 29 d’octubre es va realitzar la sessió de resolució de dubtes. Podeu descarregar-vos la presentació i veure el vídeo.

Podeu descarregar-vos el dossier del projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús Carrer Bruc 8 i el dossier de plànols

L’edifici principal, que és el que serà cedit a la cooperativa La Closca, compta amb 24 habitatges, ubicant-se 6 habitatges per replà. Les façanes exteriors de l’edifici estan orientades al sud i a l’est. La façana interior dóna a l’oest. L’edifici inclou un gran pati a l’interior d’illa de 242 m², que esdevé espai comunitari de l’edifici, d’ús compartit per la cooperativa. Al pati hi ha una piscina, i es preveu que pugui ser equipat amb infraestructura col·lectiva per part de la cooperativa (barbacoa, umbracle,…). L’edifici també incorpora un espai comunitari interior, d’uns 50 m², que és l’espai d’accés al pati exterior, i que la cooperativa podrà decidir-ne l’ús.

Hi ha 3 tipus d’habitatges, de diferents mides -S, M, L- i amb divers nombre d’habitacions (veure dossier de plànols). Els habitatges tenen balcó i els de la planta 1 i la planta 4 tenen, a més, una terrassa força gran. Tots ells són molt lluminosos, i la majoria tenen sol directe unes hores al dia.
Els habitatges estan totalment nous, amb acabats de qualitat: parquet, bany i cuina amb materials nobles. Tenen caldera de gas, calefacció de radiadors i aire condicionat.

Si vols saber-ne més o vols inscriure’t contacta amb La Closca a comunicacio@laclosca.coop