La 111

La 111

La Comunitat 111 la conformen 28 sòcies provinents de situacions i llocs molt diversos que, des del 2017, van decidir començar un projecte de vida en comú a la ciutat de Barcelona on van arrelar les seves realitats socials i vitals. El grup creix alineat amb uns valors comuns de cooperativisme i ecofeminisme, conformant una xarxa intergeneracional i un projecte de vida basat en el suport mutu i lliure de qualsevol discriminació.

El nostre projecte social es fonamenta en una convivència comunitària, col·laborativa i participativa on la presa de decisions es basen en la gestió del bé comú i de les cures, amb un model horitzontal, igualitari, solidari i autogestionat. Busquem, a més, crear una comunitat que permeti generar noves formes de governança i titularitat col·lectiva, qüestionant el model de família nuclear tradicional i garantint el dret a no estar i viure sol.

La 111 és un projecte dinàmic i flexible, en constant estat de revisió i que s’adapta a la realitat de les persones que el conformen, reforçant així una xarxa social i de cures en constant creixement. Aquest model d’habitatge és també una oportunitat per fomentar la transformació comunitària al territori, i poder generar espais de vida activa al barri i la ciutat, així com reforçar el teixit de l’economia social i solidària local.

Des que iniciem la nostra activitat, hem tingut un llarg recorregut d’aprenentatge del model, recolzat per diferents entitats i gestores del sector. I es que, per a la nostra comunitat, és molt important invertir energia i esforç a amplificar i reforçar la xarxa cooperativista i associacionista al territori. Així mateix, des de 2021 formem part de La Dinamo i de la Sectorial d’Habitatge de la XES, on hem pogut submergir-nos més a la comunitat de cooperatives i grups que la conformen, facilitant-nos la participació en els espais de debat, acció i divulgació.

Si alguna cosa tenen en comú totes les sòcies de La 111 és el patiment de la inestabilitat i la precarietat que actualment provoca el mercat de l’habitatge, i en concret del lloguer, a la ciutat de Barcelona. Aquesta pressió constant i en augment ens ha portat a canviar sovint de lloc, sense possibilitats de reforçar el teixit comunitari i la nostra xarxa social, com ens agradaria. Amb aquest projecte no només busquem refermar les nostres vides a una realitat vital que es desenvolupi allà on ara vivim, treballem i ens relacionem, sinó facilitar l’espai pel qual noves companyes puguin superar situacions semblants de desigualtat i exclusió social.

>Manifest de la 111