Xerrada – tertúlia sobre cooperatives d’habitatge

Xerrada – tertúlia sobre cooperatives d’habitatge

El passat 28 de juny, La Dinamo vam anar a Vilanova i la Geltrú, convidats per La Vinagreta, cooperativa de consum responsable, per presentar la fundació i parlar del model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús, i de com el volem impulsar.

Durant la xerrada – tertúlia sobre cooperatives d’habitatge, també vam poder escoltar a:

La Marta Molina, periodista de la revista Opcions, que ens va parlar del seu últim quadern: “Com vivim. Totes les cares de l’habitatge”.

L’Arnau Andrés, soci col.laborador de La Borda, que ens va explicar l’experiència de La Borda, en la construcció de 28 habitatges d’obra nova, en el model de cessió d’ús.

La Dolors Camat, directora de la COV (cooperativa obrera de vivienda), fundada el 1962 al Prat de Llobregat, que ha construït al llarg d’aquests anys més de 1000 habitatges, i tot de serveis pels seus socis cooperativistes.

La xerrada va generar força interès i vam disposar d’una estona per debatre sobre les diferents ponències. Van sorgir preguntes ben interessants arran del model i de la situació actual d’accés a l’habitatge en els formats més tradicionals, la compra i el lloguer.

Ens agradarà molt seguir col·laborant amb la Vinagreta en altres xerrades, i donant suport a nous projectes d’habitatge cooperatiu al Garraf.