Participem a la jornada “Repensem el model d’habitatge”, a Manresa

Participem a la jornada “Repensem el model d’habitatge”, a Manresa

El passat 5 de juliol vam estar a Manresa participant de la jornada «Repensem el model d’habitatge», organitzada per l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i la Delegació del Bages-Berguedà del COAC.

A la taula rodona inicial, Càritas Manresa van explicar un projecte molt interessant de masoveria urbana per a la rehabilitació d’habitatges per part de les pròpies usuàries. Per la seva banda, Fòrum, empresa municipal de promoció d’habitatge social a Manresa, va compartir la seva trajectòria en l’àmbit de la promoció i gestió d’habitatge social. Per últim,des de La Dinamo vam explicar el model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús que impulsem.

Les tres experiències van permetre obrir un debat que ens va portar a qüestionar-nos sobre la problemàtica de l’habitatge, i com podem replantejar el model hegemònic que mercantilitza l’habitatge a través de la propietat privada individual, i del lucre que se’n deriva.

Vam poder compartir les potencialitats del model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús, com una aposta per a la transformació dels models convencionals d’accés a l’habitatge.

Hi havia molta gent entusiasmada, i vam poder conèixer diverses persones i grups que estan iniciant projectes d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús! Esperem seguir-nos trobant!

Moltes gràcies a l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central per convidar-nos a la jornada!