S’obren espais de debat sobre la complexitat del desenvolupament jurídic del cooperativisme d’usuàries d’habitatge.

S’obren espais de debat sobre la complexitat del desenvolupament jurídic del cooperativisme d’usuàries d’habitatge.

Des de La Dinamo estem molt agraïdes d’haver pogut participar en la sessió “les cooperatives d’habitatge i els instruments financers de les cooperatives” que es va fer el passat 3 d’octubre al Col·legi d’Advocats de Barcelona, i que va ser coorganitzada per part de la acabada de crear secció de dret cooperatiu i de l’economia social de l’ICAB, i Aracoop.

La sessió va ser molt interessant, i pertinent per a poder obrir un debat sobre la complexitat del desenvolupament jurídic del cooperativisme d’usuàries d’habitatge.
Les presentadores de la cessió Emma Guimbert diputada de la Junta de Govern del ICAB i Roser Hernandez Subdirectora General d’Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives, van destacar la importància i necessitat de definir un marc legal específic pel cooperativisme d’usuàries d’habitatge, com a forma alternativa d’accés a l’habitatge.

En la primera taula de la sessió dedicada a “Les oportunitats i impacte social de les noves formes d’habitatge”, Hernan Córdoba membre de La Dinamo i soci habitant de La Borda va explicar el model que s’està impulsant, i les dificultats i reptes a abordar des del sector; Marina Berga del Col·lectiu Ronda va desenvolupar les especificitats i complexitats dels estatuts de les cooperatives d’habitatge en règim d’ús, i Cristina Grau, de FGC advocats i patrona de La Dinamo va explicar la proposta de marc legal específic desenvolupat en el marc del Projecte Singular que estem impulsant des de La Dinamo i Lacol i que es presentarà el pròxim 31 d’octubre a les 18:30 h a la Lleialtat Santsenca.

En la segona taula es va discutir sobre “Instruments de finançament de les iniciatives cooperatives” i entre les intervencions, Ramon Pascual de coop57 va ressaltar la possibilitat de finançar projectes de cooperatives d’usuàries d’habitatge al marge de les entitats de finançament convencionals i va posar d’exemple La Borda.

Novament gràcies ICAB i les organitzadores de la cessió, esperem continuar aprofitant d’aquests espais per a millorar i difondre el model de cooperatives d’usuàries d’habitatge.