Trobada estatal de projectes d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús.

Trobada estatal de projectes d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús.

Des de la Dinamo volem agrair a Comunitats d’Aprenentatge Orientades a la Pràctica (CAP) per haver-nos permès ser part de l’organització de la primera trobada estatal entorn del model d’habitatge cooperatiu en conjunt amb entitats com Entrepatios, Mars, Grup Coop Tangent i Sostre Cívic.

Una trobada en el qual més de 250 persones i 40 iniciatives (grups llavor, cooperatives d’habitatge en construcció i cooperatives d’habitatge en convivència) hem pogut compartir sabers, pràctiques, aprenentatges i a més ens permetrà en un futur usar aquestes eines per a construir comunitat més enllà dels nostres projectes i territoris.

Les iniciatives presentades representaven a una gran diversitat territorial, Canàries, Balears, València, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, La Rioja, Navarra, Catalunya, Euskadi, Cantàbria, Astúries, Galícia i Andalusià.

Els temes que es van tractar van ser el dret d’ús i el dret a l’habitatge, reptes jurídics i financers, la relació amb l’administració, resiliència i sostenibilitat, projectes sènior, l’autopromoció, el feminisme i les cures.

Es va tractar d’una primera trobada que obre la possibilitat de generar debats i diàlegs estratègics a escala estatal, sobre l’habitatge com un bé d’ús i no especulatiu, la propietat col·lectiva, l’habitatge assequible i inclusiu, el creixement i replicabilitat del model i la corresponsabilitat amb l’entorn.

El nostre repte serà donar continuïtat a aquest procés col·lectiu que ens dóna l’oportunitat de millorar la nostra organització, perfeccionar eines i treballar en un discurs col·lectiu amb l’objectiu d’impulsar un model més transformador, sostenible i participatiu.

Si voleu saber les conclusions i els següents passos podeu descarregar-vos els documents:

Conclusiones

Futuro Inmediato