Celebrem l’orgull construint alternatives d’accés a l’habitatge!

Celebrem l’orgull construint alternatives d’accés a l’habitatge!

La Morada serà la primera cooperativa d’habitatge feminista i LGTBI+ de l’Estat espanyol! És un projecte cooperatiu impulsat per un grup de lesbianes, trans i dones, provinents de diverses trajectòries de militància feminista a la ciutat de Barcelona. El projecte fa una aposta per un model d’habitatge cooperatiu feminista que es materialitzi en un projecte de convivència, una altra manera d’organitzar i sostenir la vida i els afectes més enllà de la dicotomia personal/polític, individual/col·lectiu o públic/privat.

L’actual crisi de l’habitatge també està travessada per les desigualtats de gènere estructurals que situen a les dones, i a les persones LGTBI, en un lloc de major precarietat, incrementant-se així les dificultats d’accés a l’habitatge i les situacions de vulnerabilitat. Donada aquesta realitat, considerem fonamental una aproximació feminista al fenomen de l’habitatge cooperatiu. Per a aconseguir-ho es necessiten mesures públiques i una important col·laboració públic-cooperativa que permeti guanyar-li terreny al mercat de l’habitatge privat mitjançant la cooperativització del sòl sense reproduir exclusions.

El 28J les companyes de La Morada han inaugurat el seu solar, penjant un cartell, reivindicant la possibilitat de construir alternatives de convivència! Hem brindat per a celebrar l’orgull de reconèixer altres maneres d’organització dels afectes, de les aliances i les cures.