Visita a Valls per parlar de la resolució de necessitats col·lectives

Visita a Valls per parlar de la resolució de necessitats col·lectives

El 12 de juliol vam baixar a Valls (Alt Camp) per parlar de les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús convidades per CoopCamp, l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona.

Durant la sessió vam poder (re)trobar-nos amb les experiències de La Borda, Cal Cases i la Cooperativa Llars Familiars. Vam estar compartint els reptes de cada un dels projectes, veient les particularitats respecte el món rural i l’urbà, les dificultats a nivell de gestió de grups, etc. Cal Cases ens van explicar el complex i interessantíssim sistema que han desenvolupat per col·lectivitzar convivència, economia, treball, i cures. També vam poder conèixer els projectes que està desenvolupant la Cooperativa Llars Familiars al barri de Sant Josep Obrer de Reus, a través de la compra i gestió de pisos per a persones amb dificultat d’accedir a l’habitatge.

A la trobada van participar-hi moltes persones que comencen a impulsar nous projectes arreu de Catalunya, i ens van poder explicar els seus primers passos. A poc a poc i passa a passa el cooperativisme d’habitatge s’estén com una taqueta d’oli arreu del territori: perquè el cooperativisme d’habitatge no és només una alternativa, és una realitat que ja està funcionant i donant fruits!